Begraven

De keuze voor begraven of cremeren is veelal een heel persoonlijke. Voor sommige mensen is het een principiele of religieuze reden, voor anderen het feit dat er een plek is om naar toe te gaan. Sommige begraafplaatsen zijn park- achtig aangelegd, wat er aan kan bijdragen dat nabestaanden hier tot rust kunnen komen.

De kosten van het begraven verschillen per gemeente. De tarieven van het begraven staan meestal op de website van de betreffende gemeente. Uitvaartverzorging Schmitz kan u hier meer over vertellen.

Vaak wordt er bij het begraven gekozen voor een gemeentelijke begraafplaats, maar er zijn ook zgn bijzondere begraafplaatsen, die soms in eigendom van een kerk of stichting zijn. Natuurbegraafplaatsen zijn de laatste jaren ook in opkomst. Een van de bekendste naruurbegraafplaatsen in Drenthe is Hillig Meer. Een voordeel van het begraven op deze plek is de eeuwigdurende grafrust.

Uitvaartverzorging Schmitz kan u meer vertellen over de verschillen in de diverse begraafplaatsen. Indien gewenst gaan wij met u op locatie kijken.

Een schone manier van begraven is begraven in een grafkelder. Een grafkelder is een betonnen constructie bestaande uit een bodem, 4 wanden en een ‘deksel’ die in 1-geheel in een graf geplaatst kan worden.
In de grafkelder wordt de uitvaartkist geplaatst waarna de grafkelder wordt gesloten en met zand wordt bedekt.
Men wordt dus niet in de aarde begraven maar in een ruimte onder de grond. Sommige mensen kiezen uit hygiënisch oogpunt voor een grafkelder.

Uitvaartverzorging Schmitz kan u adviseren bij uw keuzes rondom begraven.

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor het melden van een overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar. Telefoon: 06-5160 3386 of 0521-851 879

begraven