Inspiratie voor het vormgeven van een uitvaart

Op deze pagina proberen wij u wat inspiratie te geven over de verschillende mogelijkheden van producten of diensten de betrekking hebben op de vormgeving van een uitvaart. Uiteraard is er veel meer mogelijk, waarover wij u graag meer vertellen in een persoonlijk gesprek.

Studentendragers

Wanneer de nabestaanden om welke reden dan ook nietzelf de kist met de overledene kunnen dragen, kan er gekozen worden voor studentendragers. Uitvaartverzorging Schmitz heeft goede ervaring met de studentendragers van Axios. Stijlvol en professioneel wordt de overledene naar zijn of haar laatste rustplaats begeleidt.

inspiratie

Studentendragers schouderen de kist

Het dragen van de kist wordt met vier of zes studentendragers gedaan. Het is mogelijk om de overledene te “schouderen”, dit ziet er heel respectvol uit. Bekijk hieronder het volgende filmpje om een indruk te krijgen:

Motor met zijspan

Wanneer een motor een bijzondere rol heeft gespeeld in het leven van de overledene, kan het rouwvervoer heel persoonlijk gedaan worden door een motor met zijspan te huren. U bent namelijk niet verplicht de overledene met een rouwauto te vervoeren.

inspiratie

Motor met zijspan

“Schoon”begraven in een grafkelder

Een schone manier van begraven is begraven in een grafkelder. De kelder wordt in het graf ingegraven en de kist met de overledene wordt droog begraven. Er zal geen water of zand op de kist komen. Uitvaartverzorging Schmitz heeft goede ervaringen met ALBO Beton in Emmen die de kelders door heel Nederland plaatst voor uitvaartondernemingen maar ook voor particulieren.

inspiratieUitvaartfotograaf

Het kan heel waardevol zijn om gebruik te  maken van een uitvaartfotograaf m/v op de dag van de uitvaart. Vaak is het zo dat in de emotionele dagen na een overlijden en rondom de uitvaart er veel langs je heen gaat. Foto’s schetsen dan in de periode na de uitvaart een intiem beeld van het afscheid van een dierbare. De uitvaartfotograaf is op een professionele en discrete wijze aanwezig om de bijzondere elementen van de dag van het afscheid vast te leggen.

Uitvaartverzorging Schmitz heeft goede ervaringen met Maxanel Fotografie. Bezoek voor meer informatie eens de website van Maxanel.