na een overlijden

Een overlijden, wat nu?

Wat moet er na een overlijden geregeld worden?

Ineens komt er veel op je af. Er moeten immers in korte tijd veel keuzes gemaakt worden, mensen op de hoogte worden gebracht en juist op een moment dat je hoofd daar eigenlijk helemaal niet naar staat.

  • Na een overlijden thuis, nemen nabestaanden eerst contact op met de huisarts of de dienstdoende huisartsenpost. Een arts zal het overlijden officieel bevestigen en de daarvoor beschikbare wettelijke formulieren tekenen. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of verpleeghuis plaats vindt, wordt er door de betreffende instelling contact met een arts opgenomen.
  • Is de overledene geregistreerd als donor, meldt dit dan direct bij de schouwarts.
  • Nadat de arts is geweest, neemt u contact op met Uitvaartverzorging Schmitz: 0521- 85 18 79 of 06-51603386 ( dag- en nacht bereikbaar).

In alle rust stap voor stap keuzes maken

Een van onze eerste vragen is waar de overledene zich bevindt en waar hij of zij zal worden opgebaard. Dit is een heel persoonlijke keuze welke van diverse factoren af zal hangen.

Zo nodig zorgen wij in overleg met de nabestaanden de overbrenging naar een uitvaartcentrum of verzorgen wij de thuis- opbaring.

Vervolgens maken wij een afspraak en gaan we samen met u de uitvaart bespreken en regelen.

Hoe wij dit gaan doen hangt helemaal van u af. Als u weet wat u wilt, beperken wij ons tot adviezen en het uitvoeren van een aantal praktische zaken.

We kunnen de regie ook helemaal uit handen nemen zodat u alleen maar keuzes hoeft te maken. Alle vormen daar tussenin zijn natuurlijk ook mogelijk maar dat is altijd in goed overleg. Stap voor stap begeleiden wij u door dit proces.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.

In onderstaande YouTube filmpje verteld Björn Schmitz wat de uitvaartverzorger als eerste doet als per telefoon een overlijden gemeld wordt.

Uitvaartverzorging Schmitz

Voor het melden van een overlijden zijn wij dag- en nacht bereikbaar via  0521- 85 18 79 of 06-51603386

Ongeacht of- en waar u verzekerd bent