Thuis opbaren

Het opbaren van een overledene kan thuis, op bed, of in een uitvaartkist.  In beide gevallen kan Uitvaartverzorging Schmitz voor de juiste koelmiddelen zorgen.

opbaren

Een bedkoeling

Het thuis opbaren van een dierbare kan als heel persoonlijk worden ervaren en het gevoel van rust geven in het nemen van afscheid van uw dierbare.

Ook is thanatopraxie een mogelijkheid. Dit is een lichte vorm van balsemen waardoor een lichaam langer in een goede conditie gehouden kan worden.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Toch kan het zo zijn dat opbaren in de thuissituatie niet mogelijk is. In dat geval kan de overledene worden overgebracht naar een van de uitvaartcentra in de omgeving. Hier kunt u dan dagelijks op afspraak komen bezoeken, of als de mogelijkheid hiertoe bestaat, een sleutel krijgen. Dit zorgt dat u elk moment van de dag op bezoek kunt komen.
In het onderstaande YouTube filmpje verteld uitvaartverzorger Björn Schmitz over het opbaren in een uitvaartcentrum:

Gemiddeld duurt het opbaren 5 a 6 dagen, het aantal dagen wat tussen het moment van overlijden en het moment van de uitvaart zit. De Wet op de Lijkbezorging geeft aan dat de uitvaart op zijn vroegst 36 uur na het overlijden mag plaatvinden en uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden.

Uitvaartverzorging Schmitz kan u adviseren in het maken van een van deze keuzes rondom het opbaren.

Dag- en nacht bereikbaar : 06-51603386

Ongeacht of- en waar u verzekerd bent.