Uw wensen vastleggen in een persoonlijk dossier

Wanneer u de wensen omtrent uw uitvaart bij ons vast wil leggen, zullen wij deze wensen voor u opslaan in een persoonlijk dossier. Een afschrift hiervan krijg u van ons toegezonden en een afschrift komt bij ons in uw persoonlijk dossier.

Veel mensen vinden het lastig om hun uitvaartwensen te bespreken, maar toch is het verstandig dit eens te doen. Door er over te spreken creeërt u voor uzelf en uw naasten duidelijkheid over uw wensen omtrent begrafenis of crematie. Zo kunnen uw nabestaanden uw uitvaart zo regelen zoals u zelf wilt.

Wij hebben inmiddels het vertrouwen van veel mensen gekregen hun wensen in een persoonlijk dossier vast te mogen leggen. Tijdens de voorgesprekken hebben wij een indruk gekregen van de redenen waarom men zo serieus om gaat met het vastleggen van hun uitvaartwensen.

Wat wij door de jaren heen hebben gehoord

  • Het vastleggen van mijn uitvaartwensen is een manier om te laten zien dat ik van mijn nabestaanden hou.
  • Door mijn wensen vast te leggen, heb ik een goed inzicht gekregen in de financiéle consequenties van mijn keuzes.
  • Ik ben een heel onafhankelijk persoon en heb altijd al mijn eigen keuzes gemaakt.
  • Sommige mensen zeggen dat ik altijd en overal de controle op wil houden en daar hebben ze gelijk in!
  • Nu weet mijn familie precies wat ik wil. Niemand hoeft boos te zijn, een reden te hebben om ruzie te maken en niemand hoeft zich schuldig te voelen een verkeere keuze te maken. Als ik er niet meer ben, dan weten ze wat ik wil.
  • Ik weet nog dat mijn moeder stief. Niemand van ons wist wat te doen en wat haar uitvaartwensen waren. Niemand had haar dat ooit gevraagd. Ik ga niet afwachten totdat één van mijn kinderen het mij gaat vragen. Ik ga het hén vertellen.
  • Ik denk dat het is is omdat ik graag alles op mijn eigen manier doe. Door alles tijdig te bespreken en vast te leggen in en persoonlijk dossier, weet ik dat het later precies zo zal gaan zoals ik het zelf wil.

 

Dit zijn slechts een aantal redenen die wij de afgelopen jaren hebben mogen horen tijdens het wetleggen van uitvaartwensen. Grote kans dat dat sommige van deze redenen ook voor u zullen gelden.

Persoonlijk Wensenboekje

Op uw verzoek sturen wij u ons gratis Persoonlijk Wensenboekje toe. Hierin kunt u in grote lijnen uw uitvaartwensen beschrijven en bij uw persoonlijke spullen bewaren. Uiteraard is het wel belangrijk dat u aan uw naasten kenbaar maakt dat u uw wensen heeft vastgelegd in een persoonlijk dossier bij Uitvaartverzorging Schmitz.

U bent vrij in het kiezen van een uitvaartverzorger

U bent ten alle tijde vrij in het kiezen van een uitvaartverzorger, ongeacht of- en waar u verzekerd bent en ik welke plaats u woont. Afstanden zijn voor ons geen bezwaar en in elke plaats dunnen wij diensten namens u inhuren. In het geval u een lidmaatschap heft bij een plaatselijke uitvaartvereniging is het verstandig navraag te doen naar de geldende voorwaarden. Indien gewenst kunnen wij u hierbij ondersteunen.

Persoonlijk dossier

Onze hulp nodig?

Wanneer u zover bent dat u uw uitvaartwensen omtrent begrafenis of crematie vast wilt leggen on een persoonlijk dossier, kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Wij komen dan vrijblijvend bij u thuis en nemen samen uw vragen en wensen door. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0521-851879 of 06-51603386

Voor het melden van een overlijden zijn wij dag- en nacht bereikbaar.