skip to Main Content

Overweegt u of een crematie de juiste keuze is voor u en uw dierbare?

De keuze voor een crematieplechtigheid in plaats van een begrafenis komt tegenwoordig steeds vaker voor. Deze keuze tussen begraven en cremeren is echter niet makkelijk. Björn Schmitz kan u helpen met deze moeilijke keuzes en bij het realiseren van een persoonlijke uitvaart die past bij het leven van uw dierbare. Bij Björn Schmitz Uitvaartzorg staan de wensen van de overledene en nabestaanden namelijk altijd centraal. Om deze wensen te realiseren kan ik als uitvaartverzorger u ondersteunen in de planning van de crematie en bied ik begeleiding op de dag van de crematie zelf. U kunt hierbij rekenen op zeer secure en zorgvuldige planning waardoor geen enkel aspect van uw wensen wordt vergeten.

Wilt u meer weten over wat er komt kijken bij het plannen van een uitvaart, of wat u te doen staat bij een overlijden? Bekijk dan het stappenplan.

Laat u inspireren bij de keuze voor crematie

Wilt u weten waarom veel mensen kiezen voor een crematie? U kunt met mij een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek waarin ik u uitleg wat de voordelen zijn en welke mogelijkheden er zijn voor een persoonlijke herinnering.

Er zijn diverse mogelijkheden voor een herinnering aan uw dierbare die ik met u kan bespreken. Zo heeft u de keuze om de as van de overledene thuis te plaatsen in een urn of in de vorm van een sieraad. Zo kunt u het gevoel krijgen dat er iets van u dierbare bij u blijft. Ook heeft u de keus om (een deel van) de as uit te strooien op een belangrijke locatie die past bij het leven van de overledene, waardoor de uitvaart heel persoonlijk wordt.

Een andere factor in de keuze voor een crematie zijn de kosten. Cremeren is namelijk in veel gevallen goedkoper dan begraven. Ook de afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan een crematie hoeft niet per se plaats te vinden in de aula van een crematorium. Afhankelijk van uw wensen of die van de overledene kunt u ook kiezen voor bijvoorbeeld een kerk, buurthuis of sporthal als alternatieve afscheidslocatie. Ik help u graag bij de keuze voor een locatie die past bij het leven van de overledene.

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Persoonlijke aandacht, betrokken deskundigheid
Met een helder oog voor detail, kwaliteit en stijl
Een vertrouwd gezicht, thuis in de regio
Afscheid op maat, afscheid naar wens
Vriendelijke, transparante tarieven

Hulp en voorlichting bij de keuze voor een crematorium

Björn Schmitz Uitvaartzorg is een bekend gezicht in de regio. Als zelfstandig uitvaartondernemer ben ik goed bekend met diverse crematoria, waardoor ik u uitvoerige voorlichting kan bieden over de mogelijkheden voor het cremeren bij crematorium Reestborgh in Meppel, crematorium De Boskamp in Assen en crematorium Kranenburg in Zwolle.

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor een crematorium en afscheidslocatie zal ik u de mogelijkheden voorleggen voor een eventuele consumptie na de crematieplechtigheid. U kunt de gasten koffie en cake aanbieden, maar er is tegenwoordig nog veel meer mogelijk op het gebied van catering. Zo kan ik u vrijblijvend inspireren en adviseren in de opties aangaande het cremeren, de bloemen, het vervoer, de catering en het condoleanceregister.

uitvaartverzorging

Laat Björn Schmitz u helpen in een moeilijke tijd

Bij een overlijden in uw omgeving kunt u direct gebruik maken van mijn stappenplan. Ik begeleid u vervolgens graag bij de volledige totstandkoming van de crematie. Hierbij zorg ik ervoor dat u voldoende ruimte, rust en vertrouwen krijgt om de keuzes te maken voor een persoonlijke en weloverwogen uitvaart voor uw dierbare.

Wenst u meer informatie te ontvangen over uitvaartmogelijkheden bij een crematie? Of heeft u uw definitieve keuzes al gemaakt? Neem in beide gevallen contact op met Björn Schmitz Uitvaartverzorging. Voor het melden van een overlijden kunt u mij bovendien 24 uur per dag bereiken. Bel naar 0521-851879 of 06-51603386 of vul het online contactformulier in. Ik vertaal uw wensen graag tot een persoonlijke crematie.

Het crematieproces, hoe gaat dat? Wat doet de uitvaartverzorger?

De Crematieplechtigheid, op bezoek bij De Lariks in Hardenberg.

Wat wordt voor u geregeld? Akkie de Jong, Uitvaartspreekster.

Verstrooien van as na een crematie

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

    Neem vandaag contact op


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Back To Top