skip to Main Content
Urn

Urn

Na een crematie kan er nagedacht worden over een nagedachtenisvorm zoals een urn of sieraad. Een urn is er in veel soorten, maten en materialen. Björn Schmitz Uitvaartzorg is er voor u om u te ontzorgen bij het vormgeven van een afscheid. Maar ook bij het adviseren van een urn of ander gedenkobject. Door een groot netwerk van leveranciers en kunstenaars is het mogelijk u de mogelijkheden te laten zien.

In samenwerking met UGNA stond Björn Schmitz onlangs op de Mensenlinq Inspiratiebeurs in Meppel. In de stand konden bezoekers verschillende mogelijkheden rondom as-bestemming bekijken. Waaronder enkele urnen van beeldend kunstenaar Geert Kunen. Op een van de foto’s ziet u de urn ‘Naar het licht’.

Urn

Naar het licht

Een urn kan gemaakt zijn van diverse materialen waaronder;

 • keramiek
 • glas
 • porselein
 • hout
 • marmer
 • RVS

Een urn kan ook verschillend zijn qua inhoud. Kleine urnen, ook wel keepsakes genoemd, zijn geschikt om een klein gedeelte van de as van een overledene in te bewaren. Hier wordt soms voor gekozen als het grootste gedeelte van de as uitgestrooid gaat worden, maar men toch een beetje wil bewaren. Een grote urn waar alle as van een overledene in kan, is minimaal 3 liter van inhoud.

Een urn of as bus kan thuis worden bewaard op een dierbaar plekje, maar kan ook worden bijgezet op een begraafplaats. Dit is heel persoonlijk.

Björn Schmitz Uitvaartzorg kan u adviseren in de verschillende mogelijkheden zijn rondom urnen en andere nagedachtenisvormen. Hoewel het op verzorgen van een uitvaart onze eerste aandacht ligt, denken wij graag mee over de keuze van een urn. Wilt u hierover meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

De mensenlinq inspiratie dag was goed bezocht en er was een goede sfeer. Diverse mensen hebben we van advies kunnen dienen.

Een overlijden melden? telefoon: 06-51603386 of 0521-851879  ( 24/7)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

  Neem vandaag contact op


  Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  Back To Top