skip to Main Content

Kies voor persoonlijke uitvaartzorg op maat

Een afscheid voorbereiden is keuzes maken. Veel mag, veel kan – met een helder uitgangspunt: wat past bij u, wat past bij wie u moet missen?

Kies bij Björn Schmitz voor uitvaartzorg op maat. Zelf uw dierbare verzorgen, een kindertekening op de rouwkaart? Dat kan. Kiest u voor een begrafenis of een crematie? Voor een afscheidsbijeenkomst in eigen tuin of juist aan het strand? Voor stemmig zwart of sereen wit? Studentendragers, vrouwelijke dragers? Koffie met cake – of samen het glas heffen op alle mooie herinneringen?  Een eiken kist, een rieten mand?  Een koets met Friese paarden of een stijlvolle rouwauto?

Welke keuzes u ook maakt: het is goed. Elke uitvaart is waardig, elke uitvaart is passend. Van heel eenvoudig tot zeer persoonlijk, van traditioneel tot ‘van nu’.  Ik leg u graag alle mogelijkheden voor – en help u uw keuzes te maken. Zo maken we samen de uitvaart tot een uniek afscheid. Tot een troostende, hartverwarmende herinnering.

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Persoonlijke aandacht, betrokken deskundigheid
Met een helder oog voor detail, kwaliteit en stijl
Een vertrouwd gezicht, thuis in de regio
Afscheid op maat, afscheid naar wens
Vriendelijke, transparante tarieven

Om over na te denken…

U kiest; ik weet de weg in de regio. Intensief werk ik samen met regionale professionals als rouwvervoerders, uitvaartfotografen, bloemisten, dragers, locatiebeheerders, cateraars, sprekers en makers van gedenkmonumenten.

De uitvaart, begrafenis of crematie

Samenwerking met uitvaartonderneming UGNA

Met uitvaartonderneming UGNA heb ik een prettige samenwerking. In praktische zaken als rouwvervoer, uitvaartkisten en rouwdrukwerk, maar ook in collegialiteit: als dat nodig is, neemt een UGNA-uitvaartverzorger mijn taak over. Zo bent u altijd verzekerd van uitstekende uitvaartzorg.

Het crematieproces, hoe gaat dat?

Begraven, hoe gaat dat in zijn werk?

Een crematieplechtigheid. Op bezoek bij De Lariks in Hardenberg.

Een uitvaartkist online bestellen, handig of niet?

Crematie, wat gaat Björn regelen?

Bezoek bij Bogra grafkistenfabriek Enkhuizen

De Uitvaartfotograaf

De waarde van een uitvaartfotograaf is groot – en wordt steeds meer ingezien. Op de dag van het afscheid gebeurt er zó veel. Het is fijn om later, in alle rust, de foto’s van die dag vol emotie te kunnen bekijken en na te praten. Een stijlvolle registratie van het afscheid is een prachtige herinnering.

De voorbereiding van een begrafenisceremonie

Rouwbloemwerk

Bloemen spreken een eigen taal en zijn een ontroerende, persoonlijke groet. Uit eigen tuin, van elke genodigde. Of liefdevol geschikt door een goede bloemist, die een persoonlijke herinnering in het rouwbloemwerk verwerkt: de klompen van de hobbyboer, het kaartspel van oma, een knuffel van een kleinkind…

Rouwbloemwerk, wat is er mogelijk?

Dragers

Het dragen van een overledene is een gebaar van respect. Kiest u voor dragers uit uw familie of van de uitvaartvereniging? Heel bijzonder zijn de studentendragers van Axios, die de kist schouderen. Of de vrouwelijke draagsters van het Draagstergilde, als u dat wilt sereen in het wit…

Dragers bij de uitvaart

Alternatieve afscheidslocaties

Afscheid nemen van wie u lief is mag én kan op bijna elke plek. Zo kiest u zelf de sfeer, het moment en de persoonlijke omgeving van de uitvaart. Van huiskamer tot schaapskooi, van bloementuin tot schip, van kerkje tot crematorium of rouwcentrum. Zo eigen, zo uniek. Zo onvergetelijk.

Alternatieve locaties voor een uitvaart: Koloniekerkje

Catering bij de uitvaart

Een kopje koffie na een uitvaart is fijn en troostend. Maar er kan meer, veel meer… Wilt u het leven vieren met een goed glas, met mooie hapjes? Met slagroomtaart, omdat wie u moet missen juist daarvan altijd zo genoot? Of wilt u lunchen met uw genodigden, in een warm en troostend samenzijn? Ik werk samen met uitstekende cateraars.

Koffie en cake na de uitvaart, begrafenis of crematie.

Herinnering aan uw dierbare, grafsteen of urn

De herinnering aan uw dierbare zichtbaar en tastbaar maken is troostend en geeft vorm aan uw verdriet. Ik help u graag om juist die vorm te vinden, die het mooist bij u of bij wie u moet missen, past. Een grafmonument, van traditionele grafsteen tot sculptuur of kei. Of, na een crematie, een stijlvolle urn of een persoonlijk as-sieraad – of zelfs een ándere bestemming voor de as. Zo wordt een concrete herinnering een klein eerbetoon.

Urn of as-sieraad. Thuis gedenken, wat is er mogelijk?

Traditionele urn of toch een alternatieve as-bestemming?

Grafsteen of urn via internet bestellen

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Persoonlijke aandacht, betrokken deskundigheid
Met een helder oog voor detail, kwaliteit en stijl
Een vertrouwd gezicht, thuis in de regio
Afscheid op maat, afscheid naar wens
Vriendelijke, transparante tarieven

uitvaartzorg op maat

Heeft u vragen? Wilt u graag met mij in gesprek?

Via het contactformulier neemt u eenvoudig contact met mij op. Natuurlijk kunt u mij ook even bellen: 0521-851 879 of 06-51 60 33 86.

Wilt u een overlijden melden? Dan kunt u mij dag en nacht bereiken op mijn mobiele nummer: 06-51 60 33 86. Waar u ook verzekerd bent – en ook zonder verzekering.

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

    Neem vandaag contact op


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Back To Top