skip to Main Content
Maatregelen Vanwege Het Corona Virus

Maatregelen vanwege het Corona virus

In de afgelopen periode zijn er al maatregelen vanwege het Corona virus genomen, zoals geen handen schudden als blijk van condoleance en een uitvaart plannen met groepen minder dan 100 personen. Dit was even wennen, maar niet onwerkbaar.

Nieuwe maatregelen per 15 maart 2020

Een uitvaart, begrafenis of crematie, is een emotionele gebeurtenis. Afscheid nemen van een dierbare doe je meestal met de naasten om je heen. Dit kan een dienst zijn in een kerk, café, theater of een andere afscheidslocatie. De nieuwe maatregelen vanwege het Corona virus die per 15 maart 2020 zijn ingegaan, hebben verstrekkende gevolgen. Als uitvaartverzorger realiseer ik mij dat dit veel van nabestaanden vergt. Het is een nieuwe en voor Nederland ongekende situatie. Ondanks deze nieuwe maatregelen, zal er alles aan gedaan worden, om een afscheid, binnen de geldende maatregelen respectvol en waardig te laten zijn. Een uitvaart is maatwerk en in deze omstandigheden des te meer.

Maatregelen op een rij

Op 15 maart 2020 lees ik het volgende bericht op de website van BGNU:

Het bestuursteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB, LVC, Nardus en een arbeidsdeskundige, komt op basis hiervan tot de conclusie dat bijeenkomsten – ook die met minder dan 100 personen – vanaf 15 maart 18.00 uur niet meer zijn toegestaan.

Het bestuursteam coronavirus geeft de volgende dringende adviezen:

 • De geplande uitvaarten voor maandag 16 maart vinden gewoon doorgang.
 • Uitvaartplechtigheden in uitvaartcentra, crematoria of begraafplaatsen voor dinsdag en verder worden alleen bijgewoond door personen in de 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn (adoptie)ouders, (adoptie)kinderen, (adoptie)ouders van de partner, partner van (adoptie)kinderen.
 • Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde restricties.
 • Aan de aanwezigen kan een cateringvoorziening aangeboden worden.
 • Van de aanwezigen wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.
 • Vanaf 15 maart dienen de uitvaarten telefonisch besproken te worden. De gemaakte afspraken bevestigt u per e-mail waarbij u de opdrachtgever vraagt deze mail voor akkoord te bevestigen.

Mocht RIVM met aanvullende maatregelen komen, dan wordt u hierover geïnformeerd.

Zoals u kunt lezen zijn er nieuwe en nog strengere maatregelen vanwege het Corona virus van kracht. Het is in ons aller belang dat we verdere verspreiding van dit virus tegen gaan. Ik wens de families die met een overlijden geconfronteerd worden, sterkte en wijsheid toe met het maken van de diverse keuzes rondom het afscheid.

Wilt u meer informatie of hulp bij het regelen van een uitvaart? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. telefoon: 06-51603386

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

  Neem vandaag contact op


  Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  Back To Top