skip to Main Content

Bij het regelen van een uitvaart, wordt er de keuze gemaakt voor een uitvaartkist. Wist u dat deze niet per se van hout of spaanplaats hoeft te zijn? Er kan ook gekozen worden voor een uitvaartmand.

Gebruikte materialen

Een uitvaartmand is gemaakt van duurzame materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Te denk valt aan:

  • pitriet
  • rotan
  • abaca

Vriendelijke uitstraling

Een veelgehoorde opmerking is dat een uitvaartmand een meer vriendelijke uitstraling heeft dan de veel gebruikte houten uitvaartkist. Een traditionele uitvaartkist wordt vaak gemaakt van eikenhout, beukenhout, vurenhout, populier en spaanplaat. Daarnaast ervaren mensen het als eenvoudig. Tijdens een uitvaart zoeken we vaak naar symboliek en wanneer iemand op een eenvoudige wijze heeft geleefd, kan zo’n mand hier mooi op aan sluiten.

 

Natuurbegraafplaats

Wanneer een begrafenis is op een natuurbegraafplaats, zijn de voorschriften dat het z.g.n. lijkomhulsel van biologisch afbreekbaar materiaal moet zijn. Een uitvaartmand voldoet aan deze eis.

Kosten

De kosten van een uitvaartmand kunnen variëren. Het hangt onder andere af van het gebruikte materiaal en van de leverancier. Gemiddeld genomen zijn de kosten van een uitvaartmand wel wat hoger dan de goedkoopste spaanplaten uitvaartkist. Als u meer wilt weten over de kosten van een uitvaart, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hulp nodig bij het regelen van een uitvaart?

Als u hulp nodig heeft bij het regelen van een uitvaart of advies wilt over de mogelijkheden van een persoonlijke uitvaart, dan staan wij u graag te woord. Neemt u dan contact op via telefoonnummer 06-51603386 of 0521-851879. U kunt ook ons contactformulier invullen voor het stellen van vragen.

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

    Neem vandaag contact op


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Back To Top