skip to Main Content

Overlijden melden?

  06 - 51 60 33 86

Wat te doen na een overlijden? Stappenplan

Kies in Meppel voor persoonlijke begeleiding bij het afscheid

Afscheid moeten nemen van een dierbare is verschrikkelijk emotioneel, heftig en aangrijpend, maar helaas ook niet onvermijdelijk in het leven. Björn Schmitz Uitvaartzorg probeert de pijn zo veel mogelijk te verzachten door uw de zorg rondom het regelen van de uitvaart voor u te dragen. Wij denken mee over bijvoorbeeld het verzorgen van de overledene, het kiezen tussen een begrafenis of een crematie en de invulling van de dienst in het uitvaartcentrum in Meppel.

Laat ons helpen bij de keuze tussen een crematie of een begrafenis

Wanneer er bijvoorbeeld door een onverwacht overlijden nog niet is gesproken over het willen van een crematie of een begrafenis, dan ligt de keuze vaak bij de nabestaanden. Dilemma’s als deze roepen vaak veel emoties op, omdat degene die de keuze eigenlijk zou moeten maken er niet meer is en u bang bent dat u de verkeerde beslissing maakt. Daarom denken wij met u mee in Meppel. Voor zowel cremeren als begraven, bieden wij verschillende opties. Denk bijvoorbeeld bij begraven aan verschillende soorten begraafplaatsen. Een optie is een natuurbegraafplaats: iets wat de laatste tijd steeds meer opkomend is. We vertellen u graag wat een natuurbegraafplaats inhoudt.

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Persoonlijke aandacht, betrokken deskundigheid
Met een helder oog voor detail, kwaliteit en stijl
Een vertrouwd gezicht, thuis in de regio
Afscheid op maat, afscheid naar wens
Vriendelijke, transparante tarieven

Kies voor een natuurbegraafplaats en laat de natuur leiden

Iets wat de laatste jaren steeds meer in opkomst is, zijn natuurbegraafplaatsen. Veel mensen begraven hun dierbare om bepaalde redenen liever niet meer op een gemeentelijke begraafplaats in Meppel, maar op een natuurlijke begraafplaats. Bij deze natuurbegraafplaatsen is de natuur leidend en worden graven nooit geruimd: uw dierbare heeft dus eeuwige rust. Een van de bekendste natuurbegraafplaatsen is Hillig Meer in Drenthe. Dit is een prachtig gebied en u kunt dus zelf een plek kiezen binnen de natuurbegraafplaats voor uw dierbare. Denk hierbij aan een plek bij een mooie boom of bij mooie bloemen.

Neem voor meer informatie contact op vanuit Meppel

Wenst u persoonlijke begeleiding tijdens dit emotionele proces en heeft u moeite met het regelen van de uitvaart, terwijl u nog bezig bent met het verwerken van uw verlies? Dit snappen wij. Als ervaren uitvaartverzorger bieden we u een luisterend oor, denken we met u mee en zorgen we ervoor dat u er nooit alleen voor staat. Bel ons op 0521851879 of op 0651603386 en we helpen u graag verder. Voor vragen van algemene aard kunt u ook het contactformulier invullen op de website. We helpen u in Meppel graag met het verwerken van uw verlies en ondersteunen u waar we kunnen.

stappenplan wat te doen bij een overlijden

Overlijden melden?

  06 - 51 60 33 86

Wat te doen na een overlijden? Stappenplan

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier
Back To Top