skip to Main Content

Na een uitvaart, een crematie, kan worden nagedacht over de as-bestemming. Hiermee wordt bedoeld de vraag wat er met de as moet gaan gebeuren. Het kiezen van een urn behoort tot de mogelijkheden.

Welke urn?

Rondom een uitvaart zijn er veel keuzes, maar ook na de uitvaart. Zo kan je je afvragen welke nagedachtenisvorm het meest bij jou of je dierbare past. Op internet zijn veel internetwinkels te vinden die diverse urnen aanbieden. Björn Schmitz Uitvaartzorg kan je advies geven over de verschillende mogelijkheden. Soms vinden mensen het juist fijn dat de uitvaartbegeleider die de uitvaart heeft verzorgd, ook bij dat stukje nazorg mag helpen.

Materialen

Een urn is er in verschillende materialen:

 • marmer
 • keramiek
 • glas
 • RVS
 • hout
 • kalkzandsteen

Uiteraard is is nog veel meer mogelijk. Houd er bij de keuze van het materiaal rekening mee waar je de urn wilt plaatsen. In huis of buiten in een urnentuin of urnengraf.

Afmetingen en inhoud

Een urn kan verschillend zijn van inhoud en afmeting. Als alle as in één urn moet, dan zal je een urn van minimaal 3 liter inhoud moeten kiezen. De afmeting kan heel divers zijn. daarnaast wordt er soms voor gekozen om een klein beetje as te bewaren. Hiervoor kan je dan een mini urn aanschaffen. Dit word ook wel eens een keepsake genoemd. Björn Schmitz heeft een netwerk van leveranciers tot zijn beschikking. Hierdoor kan hij u helpen bij de keuze van een gedenkobject.

Kosten van een urn

Het hangt af van het gekozen materiaal, de grootte en de inhoud die de kosten bepalen. Doordat er op internet veel te vinden is, kan het zijn dat je op een gegeven moment niet meer goed weet wat je wilt kiezen. Laat je goed voorlichten door de uitvaartverzorger.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op of vul het contactformulier in.

Een overlijden melden? Hiervoor zijn wij 24/7 bereikbaar via telefoonnummer: 06-51603386 of 0521-851879

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

  Neem vandaag contact op


  Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  Back To Top