skip to Main Content
Bijzondere Uitvaartmogelijkheden

Bijzondere uitvaartmogelijkheden

Zo persoonlijk mogelijk afscheid nemen

Hoe bereidt u een uitvaart optimaal voor? Dat is natuurlijk erg lastig aan te geven. Soms heeft u zich lang op een uitvaart kunnen voorbereiden door ziekte of ouderdom van de overledene. Soms komt het overlijden van een familielid, vriend(in) of goede kennis als donderslag bij heldere hemel. Wat de oorzaak ook is; het verdriet om de dood van een dierbare laat zich niet voorspellen en is in alle gevallen groot. In dit blog vertellen we u dat er vele bijzondere uitvaartmogelijkheden zijn voor een persoonlijk en waardig afscheid.

Alvast nadenken over uw uitvaart

Als u zich goed heeft voor kunnen bereiden, heeft u wellicht al mooie ideeën voor de uitvaart van de overledene. Maar we weten allemaal uit ervaring dat het tijdsbestek tussen de tijd van overlijden en de uitvaart zeer kort is. Voor de meeste mensen geldt deze periode als de feitelijke voorbereidingstijd voor het regelen van een mooi en persoonlijk afscheid. U kunt dus alvast gaan nadenken over hoe uw eigen uitvaart eruit zou kunnen zien en deze informatie delen. Daarmee geeft u uw familie en vrienden alvast een idee hoe dit straks aan te pakken.

Uitvaart op maat

Misschien klinkt het vreemd, maar net als in de wereld om ons heen is er ook in de relatief traditionele uitvaartbranche een ontwikkeling gaande waarin steeds meer mogelijk is. Dat juichen wij toe. Wij zien dan ook een groeiende vraag naar bijzondere uitvaartmogelijkheden. Dat maakt een afscheid persoonlijker en bevredigender. Een mooi afscheid is een mooi sluitstuk van een zeer droevige gebeurtenis. Het is het laatste wat u samen met uw familie, vrienden en de overledene kunt doen. Laat dat dan een mooie laatste herinnering zijn.

Keuzes maken

Hoe lastig ook: een afscheid voorbereiden, betekent dat u keuzes moet maken. De vraag daarbij is: wat past bij u en wat past het beste bij degene die u moet missen? Want wat wilt u geregeld hebben? Zelf uw dierbare verzorgen, een kindertekening op de rouwkaart? Begrafenis of crematie? Is de afscheidsbijeenkomst in uw eigen tuin of aan het strand? Wilt u studentendragers of vrouwelijke dragers? Koffie met cake of een stevige borrel bij alle mooie herinneringen? Een eiken kist, een rieten mand? Een koets met Friese paarden of een stijlvolle rouwauto?

Alle keuzes zijn goed

Zoals uit bovenstaande blijkt. Er zijn vele bijzondere uitvaartmogelijkheden. En er is veel te kiezen en te beslissen. Maar welke keuzes u ook maakt; u kiest altijd goed! Elke uitvaart is waardig en elke uitvaart is passend. Wilt u weten hoe u uw bijzondere uitvaartwensen kunt vormgeven? Neem dan contact op met Björn Schmitz Uitvaartzorg via 0521-851879 of info@uitvaartverzorging-schmitz.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+
X

Afscheid magazine 2019

magazine Download hier

Björn Schmitz

Uitvaartzorg van nu, met oog voor traditie
Compleet verzorgde uitvaart waarbij uw wensen centraal staan. Omdat herinneren bijzonder mag zijn.

    Neem vandaag contact op


    Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

    Back To Top